Před dvěma lety navštívila trojice Radio Ivo salonek divadla v rámci Českolipského divadelního podzimu a již tenkrát jsme věděli, že pokud má být na Všudybudu v rámci hlavního programu nějaké divadlo, pak tato humorně laděná rozhlasová hra, při níž diváci naživo sledují její vznik od nápadu až po poslední zvuk, je právě ono. Když je navíc členem Petr Marek, který bude na našem festivalu o den dříve vystupovat s kapelou Midi Lidi, nebylo na co čekat.

Radio Ivo je fenoménem divadelní alternativní scény. Radio Ivo tvoří tři osobnosti. Herečka, hudebnice a režisérka Johana Švarcová (Kazety), již zmíněný Petr Marek (MIDI LIDI), který je osobností mnoha tvůrčích profesí dělící své síly především mezi hudbu a film, a herec Marian Moštík (LÁHOR/Soundsystém), který bude tentokrát zastoupen dalším členem MIDI LIDI Prokopem Holoubkem (LÁHOR/Soundsystém).

Každá hra je improvizací na téma, které si určí její tři účinkující–autoři a navíc se tato improvizace odehrává na pódiu ve formě rozhlasové hry se všemi náležitostmi, které do rozhlasového studia patří. Protagonisté celou hru odehrají v sedě u tří mikrofonů.

„Viditelný rozhlas“ znají především mladí návštěvníci klubů a festivalů. Inscenace Radio Život mají vždy jednotný název Život nedoceníš, ale pokaždé jiný podtitul a vypráví vždy o něčem jiném. Pojítkem je však skvělý absurdní humor.

Pokud vás zajímá, co dalšího uvidíte na šťastném 13. ročníku festivalu Všudybud, koukněte do Lineupu, už jsme v půlce zveřejněných interpretů.