Rom’n’roll, tak označují svůj hudební styl sami Terne Čhave, vystihuje živelnost, energii a odkaz k romským tradicím. Tedy vše, čímž toto uskupení disponuje. Jejich vystoupení jsou esencí radosti z hudby a tance a patří dlouhá léta k vyhledávaným zážitkům na rozličných akcích. Terne Čhave jsou antidepresivem dnešní doby.

Terne Čhave, jedna z nejúspěšnějších a nejzajímavějších romských kapel posledních deseti let. Tento sedmičlenný band prošel několika žánrovými proměnami od klasického kytarového rom-popu, tradičního „čardášové“ pojetí, až k tvrdšímu, téměř punkovému zvuku. Ve všech těchto polohách si Terne Čhave dokázali zachovat klasické atributy romské hudby a zároveň posouvali její hranice. Pakliže bývá v poslední době romským kapelám vytýkána jistá strnulost, neplatilo to nikdy o Terne Čhave. Tato formace naopak ze svých experimentů vždy těžila. Absolvovala desítky koncertů po celé Evropě po boku skutečné světové špičky. V Čechách získala ve své době největší hudební ocenění Anděl za nejlepší album v kategorii world music a bodovala i v evropských hitparádách.

V jejím repertoáru nechybí nejúspěšnější autorské skladby ani typické čardáše, jež tato kapela dokáže i díky pestrému obsazení zahrát s nezaměnitelnou energií. romskahudba.cz

Terne Čhave se přidávají jako třetí hosté k Vltavě a k Aktualu na lineup letošního Všudybudu. Prostudujte jej kompletně, najdete tam i další lahůdky.