Dámy a pánové, po hudební kapele Vltava přijede na 13. ročník i legendární Aktual. Kapela spjatá s kontroverzním výtvarníkem a performerem Milanem Knížákem, kapela, jejíž kořeny sahají k samotnému počátku českého undergroundu, punku a industriálu a která letos slaví 50 let. Rozšiřme své obzory, ať nepácháme atentát na kulturu!

Skupina Aktual je neodmyslitelně spjata se jménem kontroverzního výtvarníka a performera Milana Knížáka, který je jejím výhradním textařem a skladatelem. To se projevuje na svérázné podobě písní, jejíž kořeny sahají do období počátků českého undergroundu a sám autor o nich říká, že jsou veselé a originální. Na svém kontě má Aktual 5 alb, hity jako Miluju tebe a Lenina, Děti bolševismu a v roce 2017 oslaví 50 let od svého založení, kdy položili základy českého punku a industriálu.

“Kolem kapely Aktual chodí všichni po špičkách a jen málokdy přiznají její průkopnickou roli. Ale bez Aktualu by česká undergroundová hudba vypadala úplně jinak.” Milan Knížák

Věříme, že jejich koncert se zařadí po bok vyjímečných undergroundových všudybudích koncertů The Plastic People of the Universe a DG 307.

Kromě kapely Aktual se na Všudybudu můžete těšit také na novoborské progresivní uskupení Flush Buttons, alternativní Old Minka Band a novinku českolipské hudební scény, popové Manu.

Prostudujte náš seznam zveřejněných interpretů a nic vám neunikne.