Kromě skvělé muziky, krásného prostředí, přátelství a pohody nás baví plnit vaše i naše přání. Dlouho jsme se bavili o tom, a vy jste nám to psali do hodnoticích formulářů, že bychom měli na Všudybudu zavést vratné kelímky a být tedy více ekologičtí a šetrní ke svému okolí… A letos jsme se konečně dočkali, přátelé. Takže pozor!

Letos se bude na Všudybudu pít většina nápojů z vratných zálohovaných kelímků.

 

Jak to bude celé fungovat?

Záloha na vratný kelímek bude 50 Kč. Nápoje o obsahu 0,2 až 0,5 litru vám v areálu načepujeme výhradně do vratného kelímku NICK NACK (netýká se kávy a panáků).

Zálohu vám vrátíme na určeném místě po předložení nepoškozeného kelímku a tzv. bezpečnostní tokenu (bezpečnostního token – žeton, který dostanete při nákupu kelímku). A teď detailně:

Zaplacení zálohy

Při vstupu Vám na místě označeném “PRODEJ KELÍMKŮ”  bude nabídnut za 50 Kč poukaz na první kelímek a bezpečnostní token. Výměnou za 50 Kč tedy dostanete dva jasně barevně odlišené žetony. Žeton “Poukaz na první kelímek” zrychlí vydání prvního kelímku. Druhý žeton, bezpečnostní token, pečlivě uschovejte, budete ho potřebovat při vracení kelímku. Token chrání váš kelímek před krádeží. Bez bezpečnostního tokenu Vám nemůžeme zálohu vrátit.

Hurá na pivo!

S žetonem “Poukaz na první kelímek” dojděte ke stánku s občerstvením. Výměnou za žeton Vám nápoj načepujeme do vratného kelímku. Bezpečnostní token máte v kapse a jdete se bavit. Nápoj můžete v klidu a bez rizika zcizení odložit, protože pokud by se někdo pokusil vrátit kelímek bez tokenu, neuspěje.

Hurá na další pivo

Po dopití nápoje máte dvě volby. Buď jdete pro další nápoj, který dostanete do čistého kelímku, který vám obsluha kus za kus vymění za váš použitý,  nebo jdete k místu označeném jako výkup kelímku, kde dostanete zpět zálohu.

Vrácení zálohy – výkup kelímku

Na určeném místě označeném “VÝKUP KELÍMKŮ” Vám bude kelímek zkontrolován a pokud bude v pořádku, tak jen po předložení v kombinaci s tokenem Vám bude vrácena záloha.

Záloha nebude vrácena v případě

  • pokud se někdo pokusí vrátit kelímek bez tokenu
  • pokud bude kelímek poškozený
  • pokud se pokusí vrátit jiná kelímek než NICK NACK

Může se zdát, že to bude složité, ale nebojte, rychle se do toho dostanete.

Ale i tak, buďte na nás, prosím, hodní, děláme to poprvé. Děkujeme.