Na zakladě kladných ohlasů nejen z našich anket jsme zůstali v areálu hradu a jak je naším zvykem hned jsem vymýšleli, co dál.  Naším cílem bylo zvětšit počet odpočívacích zón  a zlepšit celkově pohodlí návštěvníka. Jak jsme se s tím vypořadali, to uvidíte na místě.

Nakonec jsme udělali v areálu více změn. Některé byly nucené, jiné chtěné. První zaásadní změnou bude změna vstupu do areálu a oplocení stage “Louka” tj. prostoru před hradem. Jelikož chceme hrát již od pátku na všech stagích, byl to nutný krok. Prostor vstupu a pokladny se stěhuje na louku před hrad. Dojde tak k uplnému oddělení nájezdu kapel a techniky od divackého vstupu.

Co se týče pravidel pro vstup do areálu, ta zůstala stejná, platí zákaz skla v areálu a vstupu psů. Celé znění pravidel, najdete zde – Návštěvní řád festivalu.

Občerstvení bude zajištěno od CASCADA catering, kteří pilují jídelníček, ve kterém najdete od klobásy přes kuřecí plátek s bylinkami až po ovocný salát. V areálu budou tři výčepní místa, abyste to neměli k pivu daleko. Na základech hradní věže budou fotbálky pro ukojení vašich hráčských choutek.

Vegetariáni mohou najít uspokojení ve stánku vegetariánské jídelny ŠAMBALA, která určitě nabídne specialitky z hlívy ústřičné a bezmasé bramboráky a langoše.

Nová chill-out zóna bude umístěna na hradbách (ve skutečnosti základy byvalého paláce hradu Lipý). Zde bude kavárna KLINTN servírovat svojí kávu, dále pak Farní charita se svými projekty a umělecká skupina SAMOSETO zde bude mít svůj mobilní sítotisk.

V chill-out zoně tak budete mít možnost dát si kafe, dobít si mobil, potisknout si tričko a třeba i přispět na dobrou věc.

Změn bude určitě ještě víc, ale nechte se překvapit. Jako vždy chceme uělat každý ročník o něco lépe! A zda se nám to povedlo nebo ne, zjistíte, jen když přijdete.

Za realizační tým, Ondřej.