Přinášíme vám výčet opatření, která budeme společně dodržovat v areálu festivalu Všudybud na sezení, abychom se všichni cítili bezpečně. Upozorňujeme, že souhrn vychází ze současně platných opatření, která se mohou a budou nepochybně ještě měnit.

Vstupenky

  • Více o nich naleznete v sekci Vstupenky.
  • Děti do 12 let včetně mají vstupné zdarma s nárokem na místo na sezení.

Registrace návštěvníků

  • Každého návštěvníka, který s tím bude souhlasit, u vstupu do areálu zaevidujeme (jméno, příjmení, telefon, typ prohlášení (prodělání COVID, antigen, PCR test či očkování) pro případné epidemiologické šetření. K jinému účelu vaše telefonní číslo využito nebude. *Nebo snad potřebujete poradit s investováním peněz? Ozveme se vám.* Ne, to lemované hvězdičkami je legrace. Vše ostatní už ale zase ne. Takže zpět do reality.

Vstup umožněn jen pro TNO

Do areálu budete vpuštěni po fyzickém či digitálním prokázání alespoň jednoho z níže stanovených bodů.

  • osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru
    SARS-CoV-2 s negativním výsledkem (PCR test), nebo nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem (antigenní test), nebo
  • osobě byl vystaven certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování
    proti onemocnění COVID-19, a od aplikace první dávky očkovací látky v případě
    dvoudávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 22 dní, nebo od aplikace první
    dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo
    nejméně 14 dnů, nebo
  • osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19, uplynula u ní doba
    izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního
    pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo
    RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní, přičemž se musí jednat o osobu bez klinických příznaků onemocnění COVID-19.

Ptali jsme se hygieny za vás na několik doplňujících informací:

❓ je možné, aby se návštěvníci prokázali papírem o negativním výsledku testování, který jim vystavil jejich zaměstnavatel? ANO
❓je možné, aby se OSVČ otestoval sám doma a vystavil si sám čestné prohlášení o negativním výsledku? NE
❓je karta vystavená po první dávce vakcíny s uvedeným datum brána jako jeden ze způsobů důkazu o TNO? ANO
❓jsou organizátoři vůbec oprávnění důkaz TNO kontrolovat? ANO, neobsahuje GDPR citlivé údaje

Upozorňujeme, že tedy pouze platná vstupenka nestačí. *Po prokázání všech dokladů najednou, budete smět obejmout organizátory.* Ba ne, to se nesmí.

Děti a testování

  • Děti do 6 let včetně se nemusí ničím prokazovat. Jen přítomností rodiče. Děti od sedmi let výše resp. jeho zákonný zástupce musí doložit potvrzení o negativním výsledku testování či potvrzení o prodělané nemoci.

Testování před vstupem

  • Je v jednání. Ale pokud máte možnost a nevlastníte potvrzení o očkování či prodělané nemoci, objednejte se dopředu na antigenní testy. Protože třeba jednání nevyjde.

Respirátory

  • V areálu je umožněn pohyb a pobyt pouze s ochrannými prostředky dýchacích cest (nos, ústa), kterými jsou respirátory nebo obdobné prostředky (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95), či zdravotnická obličejová maska nebo obdobný prostředek naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) normy ČSN EN 14683+AC, které brání šíření kapének.

Sezení

  • Všichni diváci musí v době koncertů i v době zvukových zkoušek sedět, a to tak, že s výjimkou osob ze společné domácnosti bude vždy ponecháno mezi jednotlivými diváky nejméně jedno neobsazené sedadlo. Prosím sedejte si tak.

Konzumace jídla a pití

  • Je zakázána konzumace jídla a nápojů v hledišti. K tomuto účelu bude určena speciální zóna, ve které se bude sedět a konzumovat podle pravidel restauračních zahrádek.

Toalety

  • je již možné využívat sociálního zařízení ve vnitřních prostorách budov, i přesto budou v areálu také nainstalovány mobilní toalety a desinfekční prostředky v dostatečném počtu.

Jinak nám ale spolu bude dobře. Jako vždy.