Další multižánrový hudební večer pod hlavičkou festivalu Všudybud se odehraje na vodním hradě Lipý již tento pátek a vystoupí na něm populární celorepubliková jména i hvězdy regionu. Organizátor akce, spolek Progres mu pro tentokrát dal přízvisko Letní.

Z důvodu pandemie se tradiční červnový dvoudenní festival pro 1000 lidí již minulý rok rozštěpil na jednotlivé koncertní večery vždy pro několikero interpretů a nyní poprvé zaplní českolipský kulturní kalendář také v červenci, konkrétně 16. července od 18:00.

Na jednom pódiu se v průběhu večera vystřídá pětice kapel, které pokryjí žánry od folku, jazzu, rocku až k vyloženě tanečnímu funku. Právě k tomto žánru se hlásí jedno z nejzásadnějších funkových těles v republice, jedenácti členná kapela Top Dream Company, která je zlatým hřebem bezmála sedmihodinového pátečního programu.

Celý festival navíc zahájí známý herec a bavič Tomáš Matonoha, tentokrát však se svými písněmi a humorem doplněný duem kytaristů, z nichž jeden, také výborný bavič a imitátor Ondřej Homola, je českolipským rodákem a navíc členem další vystupující kapely, rockových Papír sklo plasty, kteří odehrají svůj energický set písní o YouTube legendě Jiřím Károvi. 

Sestavu poté doplní neméně důležití hudební chameleoni z Nového Boru, objev posledních let, kapela Myluju Vendulu a černý kůň festivalu, šamanské trio, stone rockeři Dokruhu.

Vstup na akci je již tradičně podmíněn negativním testem, očkovacím certifikátem nebo dokladem o prodělání nemoci. Návštěvníci se budou moci otestovat také na místě, a to vlastním, nebo od pořadatelů zakoupeným testem. Vstupenky jsou prodávány pouze na místě za 200 Kč.

Festival podpořily finančním příspěvkem město Česká Lípa a Liberecký kraj.