Víme, že mezi námi existuje mnoho lidí, kteří neměli v životě tolik štěstí a potřebují pomoci od těch šťastnějších. A proto v areálu najdete stánky hned tří charitativních organizací či projektů, kteří se o potřebnou pomoc dennodenně starají. A budete mít šanci se zapojit i vy.

Jednou z organizací je Rodina v centru, která podporuje rodiny s dětmi, pěstounské rodiny či rodiny v ohrožení.  Rodina v centru bude vyrábět a prodávat placky Všudybudu a nabízet také další produkty ze své nabídky.

Součástí bude i sbírka tábornického vybavení. Pokud máte doma spacák, karimatku nebo stan, které leží ladem, přineste je na Všudybud. Pošlete děti na výlet!
Pokud nemáte, můžete děti podpořit i finančně, a to zde.

 

 

 

Další neziskovou organizací, která představí na Všudybudu svou činnost, je Farní charita Česká Lípa, která na českolipsku a novoborsku poskytuje již 18 let devět sociálních služeb a aktivit. V jejím informačním stánku se mimo jiné dozvíte, jak se stát dobrovolníkem či členem Klubu přátel Farní charity. Taktéž budete moci podpořit činnost Charity zakoupením oblečení z Charitního šatníku či zakusit něco dobrého od klientek z Azylového domu Jonáš. A nebo se do jejich stánku jen přijďte podívat, posedět, zarelaxovat 😉

 

 

A v neposlední řadě také “Českolipské kanálové triko”. Speciální edice potisků s víkem více jak 100 let starého kanálu s nápisem B. Leipa. Potisk bude možný i na přinesená trika a tisknout budeme v sobotu od 15:00 do 20:00. Vy získáte originální kousek do šatníku a ještě podpoříte dobrou věc. Výtěžek z prodeje triček jde na charitu také.